Mässingsmöbler

Mässing har länge varit ett populärt alternativ till massvis av olika produkter, samt använts som ett lite billigare och händigare substitut till guld. Mässing har aldrig varit populärare än vad det är idag, något man ser ganska tydligt när man går in i en inrednings- eller möbelbutik. Här ser man bord, brickor och allt däremellen prydas av denna exklusiva och snygga metall. Frågan är, när och varför ska man välja mässing?

Varför mässing?

Varför väljer många tillverkare att använda sig av mässing? För att det är nästintill lika snyggt som guld, fast till en väldigt liten del av priset. Mässing är även relativt lättarbetat, något som lockar många mindre tillverkare utan tillgång till dyra och avancerade maskiner. Varför ska man som konsument välja mässing? Alternativen till mässing är guld och lackarade material. Guld är väldigt dyrt, men har självklart en bättre kvalité samt är exklusivare. Lackare material kan variera väldigt mycket i kvalité, men ligger längst ner på skalan vad gäller exklusivitet. Man skulle kunna säga att mässing är mellanalternativet, samt även möjligtvis det bästa.

Till vilka möbler passar mässing?

Mässing har länge varit ett populärt alternativ att använda till möbeltillverkning. Här sätter bara fantasin gränserna, men vanligtvis så används mässing till krukor, inredningsdetaljer eller lister. Vi på Gradinti Furniture har valt att implementera denna exklusiva och snygga metall i en stor del av vårt sortiment. Mässingen är lättarbetad, samt skapar en exklusiv, elegant och smakfull touch på våra möbler. Vi jobbar ständigt för att hitta nya sätt att implementera mässingen i våra möbler, något vi gärna gör tillsammans mer er. Har ni några tips eller idéer på möbler med mässing? Hör av er till oss!

Hur man skyddar samt rengör mässng

Vi har skrivit en guide för hur man rengör mässing, något som rekommenderas att läsas om man verkligen vill lära sig hur man får ett perfekt resultat. För att skydda mässing så krävs det dock att man är uppmärksam på några saker. Man bör helst inte röra mässingen överhuvudtaget, då detta kan skapa fula märken. Se även till att hålla mässingen borta från vatten eller andra flytande vätskor, då dessa kan tendera att skada mässingen på olika vis. Vi vet att det är svårt att aldrig röra mässingen, men som tur är så finns det ju knep för att få mässingen tillbaka till dess forna glansdagar. Läs vår guide för hur man rengör mässing på bästa sätt.

Mässings hos Gradinti Furniture

Mässing är en underbar metall som kan användas till många olika syften. Vi på Gradinti Furniture är stora förespråkare av mässing, samt använder mässing till en stor del av våra produkter. Guld är något vi övervägar att använda i framtiden, men är generellt sett för svårt att arbeta med, samt för dyrt för att kunna erbjuda en attraktiv prismodell till våra älskade kunder. Att erbjuda en metall som vi sedan sprayar med guldfärg är inget vi överväger, då vi tycker att det är på gränsen till lurendrejeri. Att skapa en produkt som ser ut som mässing, fast egentligen är en billig metall eller plast, det tycker vi är oseriöst. 

Har ni frågor eller funderingar? Hör av till oss så hjälper vi er!

Varukorg

%d bloggare gillar detta: