Älskar du katter och inredning?

Älskar du inredning och katter? Det gör vi också! Här blandar man det bästa av två världar och får ett resultat som är helt magiskt! Din underbara katt som ligger och väntar på dig i soffan när du kommer hem, det värmer i hela kroppen bara man tänker på det! Att katter älskar att hoppa runt och utforska nya miljöer vet vi alla, men vilken typ av inredning tycker katter om egentligen? Samt vad tycker katter inte om?

Inredning som katter älskar

Vad är det som katter tycker om egentligen? Varma, trånga och gosiga miljöer där de får en överblick av vad som pågår i deras omgivning. Katter tycker om att vara högt upp, vilket betyder att alla möbler som är höga, eller är placerade på hög höjd är möbler som katter verkligen älskar. Det finns självklart undantag, men det här är den generella uppfattning om vad katter faktiskt drar sig till. 

Har du en möbel som är placerad precis jämte ett element? Då är det stor sannolikhet att katten drar sig dit. Katter älskar värme, speciellt om underlaget är varmt och skönt. Har du en låda någonstans i ditt boende? Då kommer katten garanterat att vilja spendera en hel del tid där. Om det finns något som katter verkligen älskar, då är det lådor!

Exempel på möbler som katter gillar:

  • Soffbord
  • Sängar
  • Soffor
  • Fönsterbrädor
  • Hyllor
  • Lådor

Finns det inredning eller möbler som katter inte tycker om?

Katter tycker inte om möbler eller inredning som är för hårda eller kalla, t.ex. marmorbord eller stenbord. Om man vill att katten ska spendera tid på dessa möbler, då får man se till att göra underlaget mjukare och varmare, t.ex. lägga en filt under katten. Katter tycker inte heller om spetsiga eller rörliga möbler, så gungstolar eller liknande kommer förmodligen inte att bli en favorit hos katten. 

Hur får man katten att sova där man vill att den ska sova?

Vill du att din katt ska sova i sin lilla säng som du har köpt åt den, eller vill du kanske att katten ska sova i din säng? Att försöka få sin katt att sova på ett specifikt ställe kan vara svårt, men går med största sannolikhet att ordna om man har lite tålamod och list. Nedan listar vi några av de viktigaste punkterna för att övertala katten att göra som du vill:

  • Gör sängen tilltalande för katten. Katter tycker om varma och trånga utrymmen, så det är väldigt viktigt att ha med i beräkning.
  • De flesta katter tycker om att vara i samma rum som sin/sina ägare, så se till att kattens sovutrymme är placerat nära dig eller er. Om man är många i familjen blir det här självklart svårare, men katter har oftast en särskild favorit. Ni vet säkerligen vem det är.
  • Placera sängen på hög höjd. Du kan placera sovplatsen i din säng, eller på en hög möbel i närheten av din säng, om du vill att katten ska vara nära dig när du sover det vill säga.

Ge upp, det är katten som bestämmer!

Katter har väldigt starka personligheter och vill leva sitt eget liv. Bli inte besviken om du inte kan övertyga din katt att inte klösa på mattan, inte skrika, eller sova jämte dig på natten. Alla vana kattägare vet att katter kräver tålamod, så se till att ge din katt den tid som krävs för att den ska överväga att ta med dina tankar och funderingar i beräkningen. 

Katter och inredning!
0

Kommentera

Varukorg

%d bloggare gillar detta: