Bianco Carrara, vit marmor?

Bianco Carrara är med största sannolikhet den typ av marmor man först kommer att tänka på när man pratar om marmor. Den här naturstenen kommer från Italien och har bland annat använts till kända konstverk som Michelangelos staty David, Peterskyrkan i Rom samt World Trade Center på Manhattan. När bör man använda denna underbara marmor, samt när bör man överväga andra alternativ?

Egenskaper

Bianco Carrara är känd för sina säregna egenskaper, bland annat utformningen av kristallerna samt dess transparens. Dess exklusiva, vita framtoning har varit en favorit i flera tusen år, vilket verkligen förtydligar hur speciell den här naturstenen är, samt har varit under en väldigt lång tid. En vit och lyxig marmor som passar till många olika användningsområden.

Användningsområden

Bianco Carrara går att använda till många olika syften. Marmor är väldigt populärt att använda som bänkskivor i kök, golv och väggar i badrum, samt många olika möbler och inredningsdetaljer. Stenen är slitstark, samt har en väldigt lång livslängd om man tar sköter om den på ett bra sätt. Detta tillsammans med den exklusiva känsla som stenen avger är den främsta anledningen till att marmor är så populär.

Utvecklingen verkar knappast stagnera, många statistiker tyder på att marmor bara blir mer och mer populärt, speciellt bland dagens yngre befolkning. Vi kan med största sannolikhet säga att marmorn aldrig kommer att bli omodern, eller ur stil.

Priser och alternativ

Marmor är dyrt, det kan man inte förneka, men marmor är även väldigt exklusivt, lyxigt och slitstarkt. Till bänkskivor kan det vara värt att lägga lite extra pengar, då man verkligen får en riktigt kvalitativ och tålig arbetsyta.

Porslin

När det gäller golv och väggar så finns det billigare alternativ i form av porslin, något som är väldigt populärt att använda sig av. Porslin är oftast 3-4 gånger billigare än riktig marmor, samtidigt som man i princip behåller dess exklusiva och lyxiga framtoning. I vissa fall är det faktiskt riktigt svårt att se skillnaden på äkta marmor och en porslinsbaserad produkt. I många fall är det bättre att välja porslin än äkta marmor, men man får själv avgöra vilket alternativ som passar bäst för sina egna syften.

Dekorplast

Det sista och billigaste alternativet är dekorationsplast. Det här alternativet är bra mycket billigare än de två andra, men man får självklart vad man betalar för. Det här alternativet rekommenderas endast till hobbyprojekt, samt mindre fester eller tillställningar där man vill piffa upp befintliga möbler en aning.

Gradinti Furniture Bianco Carrara

Vi på Gradinti Furniture älskar Bianco Carrara. Denna underbara marmor har varit inspiration till en stor del av vårt sortiment, samt var även en del av de första produkterna vi skapade.

Vi använder främst porslin med marmormotiv till våra produkter, något som är till fördel både för oss, samt för er. Slipp fula avtryck från glas eller tallrikar, samt att det är mycket enklare att hålla rent, samt rengöra än äkta marmor. Vill ni hellre ha äkta marmor till er produkt så fixar vi självklart det, hör av er till oss för att få hjälp med din egendesignade möbel.

Har ni några frågor eller funderingar? Hör av er till oss för att få hjälp med vilken marmor ni bör välja, samt om ni vill ha en specialbyggd möbel för just era behov!

0

Kommentera

Varukorg

%d bloggare gillar detta: